Milli Eğitim Bakanı'ndan Açık Randevu Talebi


AÇIK RANDEVU TALEBİ

                          Sayın Prof. Dr. Nabi AVCI
                                     Milli Eğitim Bakanı
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği olarak her mesleğin değerliliği ilkesiyle herkesin eğitimini aldığı alanda istihdamını savunan, meslek elemanları arasında birlik, beraberlik, mesleki dayanışma içerisinde psikolojik danışma ve rehberlik (PDR) mesleğinin ülkemizde gelişimini sağlayan, meslek elemanlarının haklarını koruyan ve savunan, alan birikiminin toplum yararına kullanılması için özel veya resmi kurumlarla işbirliği içinde çalışmalar yapan, 24 yıllık geçmişi, 16 şubesi ve lisans mezunundan profesöre kadar uzanan 3200’ü aşan üyeye sahip mesleki bir derneğiz.

Psikolojik danışmanların en yoğun istihdam edildiği eğitim sektöründe göreve gelen her Bakanımıza nezaket ziyaretinde bulunarak tebrik eder ve mesleğin ülkemizde uygulamasıyla ilgili güncel duruma ve geleceğe ilişkin planlarımız hakkında bilgilendirmede bulunmaktayız.

Bu anlamda sizden de defalarca randevu talebinde bulunmuş olmamıza rağmen, ne yazık ki bu güne kadar bu talebimize yanıt alabilmiş değiliz. Evet yoğun olduğunuzu izliyoruz ancak yoğunluğunuz içinde bireysel randevu verdiğinize tanık olduğumuz için; bu “Açık Randevu Talebi” ile randevumuzu yenilemek ve yinelemek istedik.

Sayın Bakanımız, PDR hizmetlerini yürütmek üzere, farklı alan mezunlarının özel öğretim kurumlarındaki rehber öğretmen kadrosuna atanmasına yönelik bir süreç söz konusudur. Bu durum, iktidarlar değişse de değişmeyen, biz psikolojik danışmanlar için adeta “Kırmızı Çizgimiz” özelliğini taşıyan bir algıya ve uygulamaya dönüşmüştür.


Sayın Bakanımız, bu uygulamaların bilimsel ve hukuksal açıdan doğru olmadığını yıllardır tüm ortamlarda dile getirmekteyiz. Sizden önceki Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer DİNÇER, önceki Müsteşarımız Sayın Dr. M. Emin ZARARSIZ ve halen görevde olan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Emin KARİP ile görüşmelerimizde “bu uygulamaların yanlış olduğu ve biz görevde olduğumuz sürece bir daha alan dışı atama olmayacak” yanıtı alınmıştır. Her ne kadar sadece TTK Başkanı görevini yürütüyor olsa da gerek selefiniz gerekse eski müsteşar ve görüşmelere tanıklık edenler hayattadır. Çok yakın zamanda bu görüşmeler gerçekleşmiş olmasına rağmen, sizin Bakanlığınız döneminde yeniden bu uygulamaya başvurulmuş olması oldukça üzücü bir durumdur.

Konuyla ilgili olarak önce Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürüyle sonrasında da sizin talimatınızla iki kez Müsteşar Yardımcınızla görüşülmüş ve sonuç alınamamıştır. Gerek derneğimiz gerekse meslek elemanları çeşitli platformlarda sorunun çözümüne yönelik girişimlerde bulunmuş ve bulunmaya da devam etmektedirler.

Konuyla ilişkili olarak kamuoyu açısından sıcak bir gelişme de yaşanmaktadır. Norm kadro fazlası Sınıf Öğretmenleri’nin bir gecede Zihin Engelliler Sınıf Öğretmeni kadrosuna geçirilmeleriyle ilgili Bakanlık uygulamasının, Danıştay İkinci Dairesi tarafından yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmiştir. Bu emsal karar tarafımızı da çok yakından ilgilendirmektedir. 2010-13 yılları arasında konuya ilişkin Derneğimiz tarafından açılan ve halen yargı süreci devam eden 6 davalamızla ilgili emsal başvurusunda bulunulmuştur.

Sayın Bakanımız, son söz olarak “en etkili iletişim yüz yüze iletişimdir” anlayışıyla kamuoyu önünde sizden bir kez daha randevu talebinde bulunuyor ve kendimizi anlatmak istiyoruz.

Saygılarımızla…


Prof. Dr. Tuncay ERGENE
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği
Genel Başkanı

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Bu sitede yer alan yazılar bilgi amaçlıdır. Sitemizin Türk PDR Derneği ile herhangi bir ilgisi yoktur.